Άνετη νίκη για τον Rovanpera στο Ράλι Εσθονίας

Tην πέμπτη του νίκη σε μόλις έξι αγώνες κατάφερε να πετύχει ο οδηγός της Toyota Kalle Rovampera. Αυτό έγινε στην Εσθονία όπου πήρε μια άνετη σχετικά νίκη αυξάνοντας την πρωτοπορία έναντι των αντιπάλων του.

toyota cyprus dickran ouzounian toyota wrc kalle rovanperaO Rovanpera όμως δεν έμεινε μόνο με τους βαθμούς της νίκης. Κατάφερε να πάρει και τους πέντε βαθμούς της Power Stage και να αυξήσει τη διαφορά από τον ομόσταυλο του Elfyn Evans. Ο Ουαλός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τον Rovampera, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος. H Toyota, από τη μεριά της, κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμη ένα 1-2 μέσα στο 2022.

Ο νικητής εκμεταλλεύτηκε τη σειρά εκκίνησης αφού και πάλι ξεκινούσε πρώτος. Αυτή τη φορά δεν ήταν μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα, ειδικότερα με τις ασταθείς καιρικές συνθήκες. Στην τελευταία ειδική διαδρομή της Παρασκευής, όντας πρώτοι, πέρασαν την Ειδική Διαδρομή χωρίς τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι οδηγοί που ακολουθούσαν. Έτσι βρέθηκαν με διαφορά στην πρώτη θέση και δεν την άφησαν μέχρι τον τερματισμό. Παράλληλα, ήταν αλάνθαστος χωρίς να δώσει δικαίωμα και ελπίδα σε κανένα από τους αντιπάλους του.

Στο ράλι της πατρίδας του, ο Ott Tanak δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τον Rovanpera, κατόρθωσε ωστόσο να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να βρεθεί έτσι μπροστά από το Neuville. Ο τελευταίος δεν βρήκε ρυθμό και τις σωστές ρυθμίζεις στο δικό του Hyundai i20 Ν ενώ κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στην Power Stage.

Πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη για τον Katsuta με το άλλο Toyota GR Yaris. Ο Ιάπωνας εκμεταλλεύτηκε το ότι ξεκίνησε πιο πίσω την προσπάθειά του στο Power Stage για να πάρει ακόμη έναν βαθμό ενώ πίσω του τερμάτισε ο Lappi, επίσης με GR Yaris. Έβδομη θέση για τον Fourmaux με Ford Puma, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Mikkelsen, Suninen και Lundholm για το WRC2. O Mikkelsen κατάφερε να πάρει  και τρεις βαθμοιύς στην Power Stage ενώ δύο πήρε και ο Lappi.

Ο επόμενος αγώνας για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι θα γίνει στις 4-7 Αυγούστου και μάλιστα «στο σπίτι» του Rovanpera, την Φιλανδία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1 K. ROVANPERÄ – J. HALTTUNEN Toyota GR Yaris – 2:54:29.0

2 E. EVANS –  S. MARTIN Toyota GR Yaris – +1:00.9

3 O. TÄNAK – M. JÄRVEOJA Hyundai i20 N – +1:55.7

4 T. NEUVILLE – M. WYDAEGHE Hyundai i20 N – +3:53.3

5 T. KATSUTA – A. JOHNSTON Toyota GR Yaris – +4:13.4

6 E. LAPPI – J. FERM Toyota GR Yaris – +4:49.1

7 A. FOURMAUX – A. CORIA Ford Puma – +5:09.2

8 A. MIKKELSEN – T. ERIKSEN Skoda Fabia Evo – +11:01.8

9 T. SUNINEN – M. MARKKULA Hyundai  i20 N – +11:27.1

10 E. LINDHOLM – R. HÄMÄLÄINEN Skoda Fabia Evo – +13:04.8

Photo: Reporter Images

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.