Από τον Αντώνη Ιερόπουλο στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με την καθολική νίκη του στο Ράλι Φθιώτιδος την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 έγινε ο τρίτος Κύπριος οδηγός που κερδίζει ένα αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλι. Η πρώτη φορά ήταν το 1993 όταν ο Αντώνης Ιερόπουλος κέρδιζε το Ράλι Ερμής στο τιμόνι του Mitsubishi Galant VR4.

ΙΕΡΟΠΟΥΛΟ ΣΡάλι ΕρμήςΠριν 28 ολόκληρα χρόνια τρία Κυπριακά πληρώματα βρέθηκαν στην Ελλάδα για το Ράλι Ερμής που ήταν και ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος. Παράλληλα μετρούσε και στο Κυπριακό πρωτάθλημα αφού ο αγώνες βρισκόταν και στο συντελεστή 2 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι. Ιερόπουλος/Μιχαήλ, Τσουλόφτας/Δημητρίου και Γιωργαλλής/Κολλητήρης ρίχτηκαν στη μάχη μαζί με άλλα 38 πληρώματα για τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του διήμερου αγώνα (16-17 Οκτωβρίου 1993). «Έχασαν» μόνο την πρώτη ειδική του αγώνα.

ΤΣΟΥΛΟΦΤΑΣ Ράλι ΕρμήςΟ Ιερόπουλος κέρδισε τις υπόλοιπες πέντε και πέρασε επικεφαλής με τον Τσουλόφτα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τροφοδοσία της Lancia και να τερματίζει μόλις 11ος την πρώτη μέρα. Η δεύτερη μέρα ήταν ολοκληρωτική δική του αφού κέρδισε πέντε ειδικές έναντι μια του Ιερόπουλου. Τερμάτισε τέταρτος ενώ για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα θα μπορούσε να ανεβεί στο βάθρο. Εκπληκτική εμφάνιση για τους Γιωργαλλή και Κολλητήρη που έφεραν το Nissan Sunny GTiR στη δεύτερη θέση γενικής και στην πρώτη της κατηγορίας Ν με τους Ιερόπουλο και Μιχαήλ να κερδίζουν με μια διαφορά έξι σχεδόν λεπτών. Μια νίκη που χάρισε στο πλήρωμα τον τίτλο του Κυπριακού πρωταθλήματος ράλι.

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ Ράλι ΕρμήςΤο 2010 ένα άλλο Κυπριακό πλήρωμα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου σε αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι. Πρόκειται για τους Νίκο Θωμά και Άγγελο Λοϊζίδη που κέρδισαν το Ράλι Κορίνθου στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo IX. Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2010 με τους Κύπριους πρωταθλητές να κερδίζουν τις τέσσερις από τις επτά ειδικές διαδρομές. Τρεις ειδικές κέρδισαν οι Μίχος-Χειράκης με Mitsubishi Lancer EVO IX που τερμάτισαν με διαφορά 41 δευτερολέπτων από τους νικητές. Την τριάδα έκλεισαν οι Νιώρας-Κακαλής με Subaru Impreza.

Με τη νίκη τους οι Θωμά και Λοϊζίδης βρέθηκαν να προηγούνται του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι με 40 βαθμούς έναντι 29 του Νιώρα.