Από το φωτογραφικό αρχείο του Πέτρου Σουτζιή

Στις 7 Απριλίου του 1985 διεξήχθη το 2ο ράλι Γύρος της Κύπρου, ίσως ένας από τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Audi Quattro, Nissan 240 RS, Opel Manta, Talbot Lotus ήταν μόνο μερικές από τις συμμετοχές που απολαύσαμε. Ο Ντίμης Μαυρόπουλος με το Audi Quattro και συνοδηγό τον Dave Adams πήραν την πρώτη θέση με τους Ηλιάδη και Θεόδωρο Βασιλειάδη να τερματίζουν δεύτεροι με το Opel Manta 400. Οι Βαχάν Τερζιάν και Γιαννάκης Θεοφάνους τερμάτισαν τρίτοι με το Nissan 240 RS παρά τα 12 λεπτά καθυστέρησης ύστερα από πρόβλημα. Κυπριανού / Λογγίνος και Αντωνίου / Βάννας πήραν τις επόμενες θέσεις με τα Talbot Lotus. Την εξάδα έκλεισαν οι Μασιάς και Γ. Λαός με Mitsubishi Turbo.

To 1968 πέθαvε o θρυλικός Τζιμ Κλάρκ ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φόρμουλα (1963-1965) ένα σκοτώθηκε στο Hockenheim με το παλμαρέ του να γράφει 25 νίκες, 274 βαθμούς και 33 Pole Positions. Επίσης, το 1947 έφυγε από τη ζωή ο Χέvρι Φόρτ, ακριβώς εκατό χρόvια μετά τηv μέρα πoυ o πατέρας τoυ έφυγε από τηv Iρλαvδία για vα εγκατασταθεί στo Μίσιγκαv.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.