Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2019

Ράλι Γύρος της Κύπρου – 2ος Γύρος

Αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου διοργανώνει το δεύτερο γύρο του παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS 2019 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Στο διήμερο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 35 συνολικά πληρώματα, με την αφρόκρεμα των καλύτερων Κύπριων οδηγών να βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινά με την πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο 20 Απριλίου  στις 10:00 το πρωί στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Σταυρού στον Στρόβολο. Το αγωνιστικό μέρος της πρώτης μέρας περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 59.30 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η πρώτη ειδική της μέρας Ασίνου – Σπήλια, μήκους 14.81 χιλιομέτρων ξεκινά στις 10:58 ενώ ακολουθεί η ειδική διαδρομή Κούρδαλι – Ασίνου μήκους 14.84 χιλιομέτρων με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 11:51. Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ειδικών, τα αγωνιστικά επιστρέφουν στο Μακάριο Στάδιο για ένα μισάωρο ενδιάμεσο σέρβις ενώ το απόγευμα τα πληρώματα θα επαναλάβουν τις ληφθούν οι δύο διαδρομές στις 14:54 και 15:47 αντίστοιχα.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα περιλαμβάνει και πάλι τέσσερις συνολικά ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες). Η πρώτη ειδική Λυθροδόντας – Μάντρα του Καμπιού μήκους 10.02 χιλιομέτρων ξεκινά στις 10:38 ενώ η δεύτερη Πολιτικό – Μαχαιράς μήκους 8.13 χιλιομέτρων στις 11:31. Ακολουθεί μισάωρο σέρβις στο Μακάριο Στάδιο και ο αγώνας συνεχίζεται με το δεύτερο πέρασμα από τις δυο ειδικές στις 14:14 και 15:07. Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων ειδικών διαδρομών τα εναπομείναντα πληρώματα θα φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού στις 16:30, και πάλι στη Λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία.

Η μονομαχία των Τσουλόφτα και Γαλαταριώτη αναμένετε να μαγνητίσει για ακόμα μια φορά τα βλέμματα, όπως ακριβώς έγινε και στην πρεμιέρα. Εκεί όπου οι Τσουλόφτας και Χρυσοστόμου  κατάφεραν να επικρατήσουν δύσκολα με μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου από τους Γαλαταριώτη και Ιωάννου. Αρκετοί δυνατοί συνδυασμοί τρέχουν με συμβατικά αυτοκίνητα με το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση να είναι αμφίρροπο. Ο Χρίστος Δημοσθένους συγκαταλέγετε στα φαβορί, όμως απέναντι του θα έχει δυνατούς αντιπάλους όπως ο Πέτρος Παντελή, Κώστας Ζήνωνος και Μιχάλης Ποσείδιας. Τέλος, στη δικίνητη κατηγορία θα τρέξουν 13 αυτοκίνητα με τους Κωνσταντίνο Τελεβάντο, Χρίστο Μαννούρη και Παναγιώτη Ξενοφώντος να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

Βαθμολογία Οδηγών

1 Αλέξανδρος Τσουλόφτας     25

2 Σίμος Γαλαταριώτης            18

3 Πέτρος Παντελή                 15

4 Γιώργος Εγγλέζου               12

5 Παναγιώτης Γιάγκου           10

6 Σταύρος Αντωνίου              8

7 Γιώργος Παφίτης                 6

8 «Λιμνιώτης»                       4

9 Μιχάλης Ποσείδιας              2

10 Γιάγκος Γιάγκου                1

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.